DEM Parti Batman İl Başkanı gözaltına alındı DEM Parti Batman İl Başkanı gözaltına alındı

Türkiye genelinde benzin ve motorin fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisiyle sürekli değişiyor. 19 Ocak 2024 tarihinde güncellenen akaryakıt fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatında 39.06 TL, benzin litre fiyatında ise 36.87 TL olarak belirlendi.

Motorin fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir gelişme ise 20 Ocak Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 15 kuruşluk bir zam beklentisi. Bu durum, motorin kullanıcılarını yeni bir fiyat artışıyla karşı karşıya bırakabilir.

Akaryakıt fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibiyle belirleniyor.

Vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarının düzenli olarak takip edilmesi gerektiği gibi, gelecek günlerde motorin fiyatlarındaki artışa dikkat etmeleri öneriliyor. Bu durum, taşıma maliyetlerinden bireysel bütçelere kadar birçok alanda etkiler yaratabilir.