Vatandaşlar, Brent petrol fiyatlarının ve döviz kurundaki değişimlerin etkisiyle benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmektedir. Şubat ayı içerisinde motorine yapılan bir indirim daha beklenmektedir. Motorin fiyatı, 3 Şubat Cuma günü gece yarısından sonra 65 kuruş daha indirime tabi olacaktır. İstanbul'da motorin litre fiyatı şu anda 22.11 TL olarak satılmaktadır, benzin ise ortalama 21.08 TL'dir.

LPG'YE ZAM BEKLENİYOR

Otogaz grubunda ise, 03 Şubat Cuma gününden itibaren 1,07 TL fiyat artışı beklenmektedir. Bu değişiklik üst makamlarca belirlenecektir.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 22.11 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 21.08 TL'ye satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının hesaplanması, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV, EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunması ile gerçekleştirilir. Gümrüksüz rafineri fiyatının hesaplanması ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibine dayanır.

Sonuç Olarak; Bu fiyat değişiklikleri, Brent petrol fiyatlarındaki değişimler ve döviz kurundaki değişikliklere göre şekillenebilir ve sık sık güncellenecektir. Vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarını takip ederek, en uygun fiyatlara depolarını doldurmak için  indirim haberlerini takip etmekte.