Brent petrol fiyatlarının yükselmesi tüm dünyadaki akaryakıt fiyatlarını vuruyor ve enflasyonu doğrudan etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Devlet Başkanı dahi enflasyonda sorumlu olarak Rus Lideri hedef göstermişti. Rus Liderin savaş yanlısı açıklamalarından sonra brent petrol fiyatları yönünü tekrar yukarı çevirdi. Bununla birlikte tüm akaryakıtlar için zam beklentisi oluştu. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak ve pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde motorinin litre fiyatına 1 Lira 79 kuruş zam geldi. Benzin fiyatlarına ise önümüzdeki günlerde benzer miktarda zam bekleniyor.

Motorine gece yarısı 1 lira 79 kuruş zam var
Motorin fiyatlarına 16 Nisan 2022'den itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 79 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor. 2022 yılı içerisinde üst üste zam yapılan motorine 12 Nisan'da 1 lira 4 kuruş indirim yapılmıştı. 

İstanbul'da güncel benzin ve motorin fiyatları
İstanbul'da motorin litre fiyatı ortalama 20.21 TL liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 19 liradan satılıyor.

Ankara'da güncel benzin ve motorin fiyatları
Ankara'da motorin litre fiyatı ortalama 20.31 TL liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 19.12 liradan satılıyor.

İzmir'de güncel benzin ve motorin fiyatları
İzmir'de motorin litre fiyatı ortalama 20.31 TL liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 19.11 liradan satılıyor.