Konya'da 17 yaşındaki lise öğrencisine MİT'te çalışma sözü veren okul müdürünün cinsel istismarına ilişkin soruşturma sürüyor. Savcı, üç zanlı hakkında adam kaçırma, çocuklara cinsel istismar ve cinsel saldırıdan 37 yıla kadar olası hapis cezasıyla iddianame hazırladı.

Mağdur ile tacizci arasındaki dini nikahı da gerçekleştiren okul müdürü Harun Avcı, okul müdürü olmasına yardım eden kadına borçlu olduğunu ileri sürerek mahkemeye ek savunma gönderdi. Kasım 2022'de Avcı, öğrenciyi kendisine birkaç gün cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Ahmet Mandal ile tanıştırdı ve kurbanın ailesi şikayetçi oldu.

Herkes haftada 4 gün çalışmaya geçilmesini beklerken, haftada 6 gün çalışmaya geçiyorlar... Herkes haftada 4 gün çalışmaya geçilmesini beklerken, haftada 6 gün çalışmaya geçiyorlar...

Aynı zamanda Avcu, okul müdürü olmasında yardımcı olan Asuman Sahar Koleri'ye "minnet borcu"ndan dolayı nikah kıydığını ifade etti.

MİT görevlisi kılığına giren Mandal, cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer bir kız öğrenci olan KK da Mandal'ın kendisini taciz ettiğini iddia etti.

Soruşturma, Avcu ve Mandal'ın suçları işlemesine yardım ettiği iddia edilen okul müdürü Asuman Sahar Koleri'nin de tutuklanmasına yol açtı.