Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Refik Polat konu hakkında açıklamalarda bulundu.Polat , atanan Kapanşahin'in daha fazla yıpranmasını istemediği için istifasını istediğini söyledi.Bu talebin üzerine Kapanşahin'de istifasını verdi.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan deprem felaketi sonrası Mimarlık fakültesinin başına İlahiyatçı dekan atanması tepkilere neden olmuştu.Artan tepkiler sonrası istifa geldi.

Gelen tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan Kapanşahin şunları söylemişti:

31 Ocak tarihi ile bize tebliğ edildi buraya atandığımız. Tabi ben tarihçiyim lakin ben tarihe olan merakımdan dolayısıyla İlahiyat Fakültesi sonrasında çalışma alanımı tarih üzerine yaptım. Yani bu nokta da benim mimari ve şehircilik üzerinde kalem oynattığım, söz söylediğim, ders verdiğim bir alan lakin şunu diyemem; ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim böyle bir iddiada bulunamam. Mimari de, bilim tarihimiz de, şehir tarihimiz de İslam medeniyeti içerisindeki ayrılmaz bir unsur olduğundan dolayı kendisiyle derslerimle ilgili olarak yakın bir ilişki içerisinde olduğumu ifade edebilirim.

İstifa sonrasında ise açıklamalarda bulunan Karabük Üniversitesi Rektör'ü Refik Polat şu ifadeleri kullandı :

 “Atamaları YÖK yapıyor lakin dekanlıklar idari görev yerleridir. O işin uzmanı olmaya gerek yoktur. Hocamız daha fazla yıpranmasın diye istifasını istedim. Kendisi de kabul etti. Dönem sonuna kadar dekan yardımcımızla devam edeceğiz”