Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesiyle ikinci toplantısını 14 Haziran Çarşamba günü yapacak. Toplantının gündeminde öncelikli olarak ekonomi başlığı yer alacak. Asgari ücret, enflasyonla mücadele ve deprem konutlarının inşası gibi pek çok konu masada olacak.

Asgari ücret konusu önemli bir başlık olacak ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısından bir gün önce kabine toplantısında ara zam konusu ele alınması bekleniyor. Komisyonun toplantılarından çıkacak sonuçlar ve süreç kabine toplantısında değerlendirilecek.

Türksat personel alımını duyurdu! KPSS şartı aranmayacak Türksat personel alımını duyurdu! KPSS şartı aranmayacak

Deprem bölgelerine yönelik adımların hızlandırılması da toplantının gündeminde yer alacak. Yeni bakanların deprem bölgelerine yaptıkları ziyaretler ve sahadan elde edilen bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

Deprem konutları da ayrı bir başlık olarak ele alınacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin planlar hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Fahiş fiyat artışlarının önlenmesi konusu da kabine toplantısında ele alınacak başlıklardan biri olacak. Ekonomi yönetimi, bu konuda alınacak tedbirler hakkında bilgi verecek.

Kabine toplantısında terörle mücadele ve dış politika da masada olacak. Geçmişte atılan adımların ve bundan sonra planlanan adımların ele alınması bekleniyor.

14 Haziran Çarşamba günü yapılacak olan kabine toplantısı, önemli konuların görüşülmesi ve kararların alınması için bir fırsat olacak.