Bu otomobil Türkiye pazarını karıştırır! sıfırı 450 bin liraya satılacak Bu otomobil Türkiye pazarını karıştırır! sıfırı 450 bin liraya satılacak

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından yeni kurulacak Meclis ve hükümet, milyonlarca vatandaşın gelirini artırmak amacıyla yoğun bir ekonomi ajandasıyla çalışmalara başlamaya hazırlanıyor. Yasal düzenlemelerin yanı sıra ekonomi, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanlarında bir dizi önemli adım atılması planlanıyor.

Bu çerçevede, Ekim ayında 2024 bütçesi için hazırlıklar yapılacak ve Orta Vadeli Program çalışmaları tamamlanacak. Enflasyon ve cari açığın düşürülmesi, yatırımların hızlandırılması ve ekonominin kapsayıcı bir büyüme ile devam etmesi öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Kamu çalışanlarına yönelik olarak da önemli düzenlemeler yapılacak. Temmuz ayında yapılacak ek zamla birlikte, bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge imkanı sunulacak. Bu düzenlemeden yaklaşık 470 bin memur yararlanacak ve aylık gelirleri önemli ölçüde artacak. Aynı zamanda, emeklilere refah payı eklenmesi de gündemde olan konular arasında bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 7500 lira üzerinde emekli aylığı alan 6 milyon emekli için refah payı çalışmalarını tamamlayacak.

Küçük esnaf ve çiftçilerin prim yükünün azaltılması da planlanan adımlardan biri. Meclis'e sunulacak yasal düzenleme ile yaklaşık 1 milyon küçük esnaf ve çiftçinin prim yükü hafifletilecek. Esnafın emeklilik şartları, SSK'lı çalışanlarla eşitlenecek ve gelirlerini artıracak düzenlemeler yapılacak.

Ayrıca, işsizlik sigortası fonundan yararlanma şartlarının kolaylaştırılması ve pasif işgücü programlarının erişilebilirliğinin güçlendirilmesi planlanıyor. Evde bakıma ihtiyacı olan engelli ve yaşlılara destek veren kişilerin sosyal güvenlik kapsamına alınması için adımlar atılacak.