Bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda 5 Aralık tarihinde başlayan bütçe görüşmeleri 12 gün devam edecek. Bütçe görüşmeleri sürerken diğer taraftan ehliyet affı yeniden gündemdeki yerini aldı. Sürücüler, ehliyet affının ne zaman çıkacağını merak ediyor ve bunu arama motorlarında soruşturuyor. Ehliyet affına yönelik detaylar ve çok daha fazlasını bu haberimizde bulabilirsiniz...

Ehliyet Affı Çıkacak Mı? Ne Zaman Çıkacak?

2023 senesi TBMM genel kurulu bütçe maratonu devam ediyor. Buna göre Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri 9 Aralık 2022 Cuma günü yani bugün gerçekleştirilecek. 

Tam da bütçe görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sırası gelince milyonlarca vatandaşın aklını ehliyet affının görüşülmesi bekleniyor.


Ehliyet Affından Kimler Faydalanacak?


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün değişik sebeplerle ya ceza puanından veya trafik kurallarını ihlal etmekten ehliyetine el konulduğunu fakat lojistik sektöründe çok ciddi şoför problemi bulunduğunu, bu sebep doğrultusunda yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını belirterek bir defaya mahsus olmak kaydıyla ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler açısından yılbaşından itibaren af çıkarılmasını talep etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Özkan Yalım ise ehliyet affını yeniden gündeme taşırken, kamyon ve tır şoförlerinin bir suç işlediklerinde ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa'da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını ve böylece ekmek paralarını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutunmaları gerektiğini vurguladı.


Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Ulaştırma ve altyapı Bakanlığının bütçesi görüşülecek. Tam da bu bütçe görüşmelerinin olduğu esnada milletvekillerinin ehliyet affı ile ilgili ve kapsamının ne olacağını gündeme getirmeleri bekleniyor.