Güncel

Milli Savunma Bakanı Akar: "İsteyen, kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır güvenliği hakkında birtakım açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yasa dışı geçiş iddiaları ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Akar "Bu iddia bir klasik haline geldi. Yasa dışı geçişle ilgili ortaya atılan birtakım videolar ve fotoğrafların kesinlikle bizim hududumuzla alakası yok. Hududumuza ait olmayan görüntüler üzerinden bazıları hudutlarımızla ilgili birtakım yorumlarda bulunulmakta. Bunlar yakışıksız, gerçeklere dayanmayan ve olmaması gereken davranışlar. Vatandaşlarımızın da resmi açıklamalara itibar etmelerini, onun dışında yanlış bir algıya kapılmamaları gerektiğini de hatırlatıyorum" diye konuştu.

"Mücadelemiz yoğun şekilde devam ediyor"

Bakan Akar, sınırlar hakkında birtakım verileri aktardı: "Toplam 2 bin 949 kilometrelik kara hududumuz var. Çok değişik arazi ve iklim şartlarında Mehmetçik görevini kararlılıkla yerine getiriyor. Hudut kartallarımız, kahramanlarımız son beş senede 3 milyon 300 bin civarında kişiyi yasa dışı geçiş yapmaya çalışırken engelledi. Buradaki mücadelemiz yoğun şekilde devam ediyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Bunları söylemek en hafif tabiriyle emeğe saygısızlık, ayıp. Yapılan bu tür değerlendirmeler bizi gerçekten rahatsız ediyor. Bu gerçek dışı beyanlara yönelik söyleyecek laf bulamıyoruz. İsteyen, kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin. Onun için de bu iddialar, eleştiriler bize Ahmet Kaya’nın şarkısındaki 'Nereden baksan tutarsızca nereden baksa ahmakça' ifadelerini hatırlatıyor"  diye konuştu.