Eskişehir İl Milli Eğitim’in bürokratları dönerlerini, cam bardaktan ayranlarını, tatlılarını büyük zevkle yerken, depremzede çocuklarına sadece karton bardaktan ayranı reva görmek kentimiz adına utanç verici.


“Depremzede demek gururu olmayan, ezebileceğiniz, kendinizi ondan üstün görebileceğiniz kişi demek değildir! Yazıklar olsun ki sizin gibi insanları başımıza biz çıkardık. Deprem bölgesinden çıktığımızdan beri bu ikinci olay. Eskişehir Öğretmenevine paramızı ödeyerek giriş yaptık  ve asla depremzede olduğumuz için ücretsiz barınma talep etmedik. Ödememizi yaptıktan sonra bir anda İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre geldi. Fotoğraf falan çekilmeye başladı. Öğretmenevi bahçesinde döner yemeğe davet edildik.  Tok olduğumuzu söylediğimiz halde çok ısrar edilince kırmadık. Davete icabet ettik. Bilemedik ki kendini 1. Sınıf sanan insanların egosunun tatmin etmek için çağrıldığımızı. Biz çocukların üstünü giydirdiğimiz için arkadan gittik. Ve masada yer olmayınca yan masaya oturduk. Birleştirmek istediler ama zahmet vermek istemedik. İki çocuğuma biraz bekleteceğim, döner hazırlanıyor, kalabalık denildi. Karton bardaktan sadece ayran verildi ve yarım saatten fazla bekledik. O sırada müdürlükten gelenlerin masasına yemekler, ayranlar, tatlılar, çaylar geldi gitti. Sonra 3 kişi daha geldi masaya ve onlara cam bardaktan ayranlar ve hemen ardından dönerler geldi. Biz hemen kalktık zaten. Sabah da müdür gittikten sonra Öğretmenevi kahvaltıdan çocuklar dahil ücret talep etti. Sırf yardım ediyoruz. Bakın görün demek için insanları kullanamazsınız. İyilik yapacaksanız insan gibi yapın. Sağ elinizle verdiğinizi sol eliniz görmesin.  Çok şükür bir depremzedenin sizin gibi kendinizi bilmezlere ihtiyacı yok. Yeter ki haddini, hukukunu bilen kişilere bırakın mevkileri, Sanmayın ki bu yaptıklarınız yanınıza kalacak…”

Yukarıdaki satırları iki çocuğu ile Eskişehir Öğretmenevi’nde kendi parasıyla kalan bir depremzede yazdı. Onların maruz kaldığı bu büyük saygısızlığa üzüldüm. Eskişehir İl Milli Eğitim’in bürokratları dönerlerini, cam bardaktan ayranlarını, tatlılarını büyük zevkle yerken, depremzede çocuklarına sadece karton bardaktan ayranı reva görmek kentimiz adına utanç verici. Vali Erol Ayyıldız, bir depremzede ailesine yapılan bu kötü ve aşağılayıcı muamele ile ilgili soruşturma açmalıdır. Depremzedeleri ikinci sınıf gören insanların ‘yardım yapıyorum’ şovlarına müsaade etmemelidir.  Milli Eğitim çalışanlarının, velilerin ve öğrencilerin binbir emekle topladığı yardımların önünde bol bol fotoğraf çektirip bunun reklamını yapan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürüne sesleniyorum; “İyilik yapar gibi görünmeyin. İyilik yapın görünmeyin.”

ekra9987n-alintisi

Ayhan Aydıner

haberes.com.tr