Tekirdağ- Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, sabah mesaiye giderken sigara içerken gördüğü liseli öğrencileri uyardı. Öğrenciler, bir daha sigara içmeyecekleri sözünü verdi.

Devlet-hayırsever işbirliğiyle ilçeye çok sayıda eğitim kurumunun kazandırılmasının mimarı olan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, geleceğimizin teminatı öğrencilere de birebir dokunuyor.

SÖZ VERDİLER
Gümüş, sabah mesaiye giderken, yolda sigara içen lise öğrencilerini görünce onları uyardı. Öğrenciler de sigarayı bir daha içmeme sözü verdi.

“ELLERİNDEKİ ÖZÜR DİLEYEREK ATTILAR”

Gümüş, yaptığı açıklamada, “Sabah işe yürüyerek gelirken gençlerimize, kızlarımıza rast geldim. 10, 11 ve 12. sınıflarda okuyorlar. Çocuk yaşta arkadaş ortamında sigaraya alışmışlar. Çok içten sohbet ettik. Sabah sabah ciğerlerine yazık ettiklerini, önlerinde uzun yıllar bulunduğunu, ayrıca bunun öğrenci olarak disiplin açısından suç olduğunu ancak resmi işlem yapmayacağımı, gelin sözleşelim bugün, bundan kurtulalım, bugün milat olsun dedim.

Ellerindeki özür dileyerek attılar. Paketi bana verdiler. Sözleştik. Kendilerine telefonumu verdim. Hele iki kız yavrumuz vardı ki samimiyetleri görmeye değerdi.


Canlarım. Gençlerimiz bu. Altın gibi. Azıcık gönüllerine dokunulmasını, dinlenilmeyi ve anlaşılmayı bekliyorlar. Bu arada onlardan bir şey isterken kendimizde onu yapmamalıyız.

Yolunuz açık olsun gençler... İyi ki varsınız. Güzellikler, güzel gelecekler sizin olsun...” ifadelerini kullandı.