Bakan Mahmut Özer'in talimatıyla özel yetenekli öğrencilere farklılaştırılmış eğitimlerin verildiği Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) erişimi artırmak için yapılan çalışmalar sonunda, 81 ilde 184 olan BİLSEM sayısının bu ay itibarıyla 374'e çıkarıldığını aktaran Numanoğlu, BİLSEM'lerde 68 bin 918 genel yetenek, 7 bin 684 müzik ve 9 bin 834 görsel sanatlar olmak üzere toplam 86 bin 436 tanılanmış öğrencinin bulunduğunu bildirdi.
Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi için altyapı ve imkanları sürekli iyileştirdiklerini belirten Numanoğlu, öğrencilerin özellikle patent, faydalı model, tasarım ve marka tesciline yönelik ürün geliştirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.
 
Fikri mülkiyet konusunda da başarılı çalışmaların devam ettiğini anlatan Numanoğlu, "2022'de199 patent, 802 faydalı model, 1208 tasarım ve 41 marka olmak üzere 2657 ürün tescil başvurusunda bulunuldu ve 500 tanesi tescil edildi." bilgisini paylaştı.
 
Ülke genelinde 12 bin 720 destek eğitim odası
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Numanoğlu, BİLSEM'lerde eğitim alan öğrencilere, kendi okullarında, akranlarından ayrılmadan destek eğitim odalarında da destek verdiklerini, bu kapsamda Türkiye genelinde toplam 12 bin 720 destek eğitim odası açıldığını aktardı.
 
Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarabilmelerini sağlamak amacıyla farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş etkinliklerin önemine işaret eden Numanoğlu, bu amaçla destek eğitim odası etkinlik kitapları hazırladıklarını kaydetti.
 
Destek eğitim odası etkinlik kitapları için, ilkokul 2'nci sınıftan, ortaokul 8'inci sınıfa kadar temel branşların dikkate alındığını anlatan Numanoğlu, bu kapsamda ilkokulda Türkçe, matematik, hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve fen bilgisi olmak üzere beş, ortaokulda ise Türkçe, matematik, fen bilgisi ve sosyal bilgiler olmak üzere dört kitap hazırladıklarını dile getirdi.