Kamudanhaber - Özel Haber

Milli eğitim sistemi için tavsiye kararları almak üzere 7 yıl aranın ardından toplanan 20. Milli Eğitim Şurası'nda kurulan "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki eğitimin gelişimi” başlıklarıyla Aralık 2021 tarihinde şura toplanmış ve 128 madde tavsiye kararı alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in şurayı başarısız bulduğu, şura da yaşanan aksaklıkların faturasını da bürokratlara kestiği anlaşılıyor.

Milli Eğitim şurasına davet edilen akademisyenlerin birçoğunun Külliye’de yapılan açılış törenine giremediği, il dışından gelen akademisyenlerin kalacak yer sorunu yaşadıkları basına yansımıştı…

Bakan Mahmut Özer, Milli Eğitim şurasının faturasını bürokrasiye kesti.

Milli Eğitim Bakanlığı şurasının düzenlenmesi ve sekreterya görevini yürüten Talim Terbiye kurulunda görev yapan 6 daire başkanı görevden alınmıştı.

Geçtiğimiz hafta ise Milli Eğitim Bakanlığı şurasının genel sekreterliğini yapan kurul üyesi ve başkan yardımcısı Doç.Dr. Mustafa Otrar görevden alındı.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ’nin , Bakan Özer’in daire başkanlarını görevden aldığını ve yeni atamalar yaptığını göreve başlamaya gelen daire başkanlarından öğrendiği yönünde sitemde bulunduğu; yapılan atamalar ve görevden almalarda kendisiyle istişare edilmediğini yakın çevresine ve dostlarına ilettiği belirtiliyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi