Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Özer'in açıklamalarından öne çıkanlar arasında, devlet okullarının özel okullardan daha iyi olduğu, eğitime en fazla bütçenin ayrıldığı ve okul öncesi eğitimde yapılan reformlar ve öğretmenlere yapılan yatırımlar yer aldı.

Bakan Özer, Türkiye'de eğitimle ilgili olumsuz bir hava yaratmaya çalışan bir kesim olduğunu belirterek, "Özel okullar devlet okullarından daha iyi" iddiasının doğru olmadığını ifade etti. Özer, devlet okullarının çok daha iyi olduğunu ve devletin eğitim konusunda yapabileceğinin en iyisini yaptığını vurguladı. Ancak, bazı özel okulların ayrı bir konumda olduğunu da ekledi.

Bakan Özer, göreve gelir gelmez büyük reformlar yapmayacaklarını, bunun yerine süreci iyileştireceklerini belirtti. Okul öncesi eğitimde önemli adımlar attıklarını ve Türkiye genelinde 2 bin 782 anaokulunun bulunduğu dönemden, Sayın Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan okul öncesi seferberliğiyle 3 bin yeni anaokulu yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, okul öncesi eğitimde hiçbir ad altında ücret alınmayacağını da belirtti.

Restoran ve kafelere "gitmeme" boykotu! Ünlüler de katılıyor! Restoran ve kafelere "gitmeme" boykotu! Ünlüler de katılıyor!

Özer, eğitimde başarıya ulaşmak için sadece okula odaklanmanın yeterli olmadığını ifade etti. Okul dışı parametreleri de iyileştirmenin önemine değindi ve bu alanda yapılan çalışmaların mali yükünün çok fazla olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı'nda genç neslin değerlerini, Türkiye'nin dünyadaki anlamını içselleştirmesine katkı verecek çalışmalara önem vereceklerini ve öğretmenlere daha fazla yatırım yapacaklarını dile getirdi.