Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT'nin İstanbul'da düzenlediği "45. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği"nde dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar ile bir araya geldi. Mahmut Özer, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer, deprem bölgesindeki çocuklar ve dünyanın dört bir tarafından gelen çocukların bayramını kutlayarak ""Bugün biliyorsunuz millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun da 103. yıl dönümü. Mustafa Kemal Atatürk ulusal egemenlikle çocuk bayramını birbirine bağlıyor ve  buradan hepimize bir mesaj veriyor. Ulusal egemenlik bu ülkenin geleceği çocuklarımıza, gençlerimize emanettir mesajı veriyor. İşte bizler de Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu sorumluluğun bilincinde olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için her türlü imkanımızı seferber ediyoruz." dedi.

23145943_WhatsApp_Image_2023-04-23_at_14.56.37_2

Milli Eğitim Bakanı, "Ülkelerin rekabet edebilme kapasitesi doğrudan eğitime erişimle ilişkili. Son 20 yıl bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde devrimsel bir dönüşüme tanıklık etti, devasa eğitim yatırımları oldu. Okullar yapıldı, derslikler yapıldı. Ve tüm çocuklarımızın eğitime erişimi sağlandı. Beş yaştaki okullaşma oranları yüzde 11'den yüzde 99'lara ulaştı. Eğitimin tüm kademelerinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitimde okullaşma oranları yüzde 99'a ulaştı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ülkemizin çocuklarına, gençlerine vermiş olduğu değerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum." diyerek eğitime yapılan yatırımlardan bahsetti.

Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı

Mahmut Özer sözlerine şöyle son verdi: "Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."