Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla 11 ilin eğitim faaliyetlerinin kesintiye uğraması sebebiyle 2023 yılında gerçekleştirilecek LGS'de ikinci dönem konularına yer verilmeyeceğini daha önce açıklayan Bakan Özer, sınavda öğrencileri zorlamayacaklarını söyledi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan 8 ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12’nci sınıflar için deprem felaketinin vurduğu afet bölgesinde özel çalışmalarının aralıksız devam ettiğinin altını çizen Bakan Özer, 129 bini aşkın öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

110 Liralık Kurabiye Satan İşletmeci: "Şu An Maliyetine Satıyoruz, Zam Yapmayı Düşünüyoruz" 110 Liralık Kurabiye Satan İşletmeci: "Şu An Maliyetine Satıyoruz, Zam Yapmayı Düşünüyoruz"

Hürriyet Yazarı Nuran Çakmakçı'ya açıklamalarda bulunan Mahmut Özer, okulların güçlendirilmesine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu:

LGS Sınavı

''4 Haziran’daki LGS’de bu yıl ikinci dönem konuları yer almayacak. Özellikle bölgedeki çocuklar zor bir dönem geçiriyor. LGS’de onları çok zorlamayacağız. İskenderun’a gelen 2 bin kişi kapasiteli ‘Karadeniz Lifeship Rauf Bey’ gemisi, LGS sınavı ve YKS’ye hazırlanan depremzede öğrencilere tahsis edildi.''

Afet Bölgesinde eğitim

''Her yerde ve her şartta eğitime devam anlayışıyla deprem bölgesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan 8 ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan12’nci sınıflar için özel çalışmalarımız devam ediyor. 3 bin 205 Destekleme ve Yetiştirme Kursu’nda (DYK) 129 bini aşkın öğrenciye eğitim veriyoruz.''

Deprem Bölgesinde neler yapılacak?

''Şu anda müfredata dayalı eğitimden ziyade bölgede çocukların okula gelmesini önemsiyoruz. Ama bu arada deprem bölgesinde 500 tane yeni ve sabit çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul yapılıyor. 3 ayda bitecek, 5 milyar TL’lik yeni bütçe ayırdık. Bir sonraki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz. Bu okullar sayesinde eğitim taşımalı değil sabit olacak. Şu anda deprem bölgesindeki okullarda 65 bin kişi kalıyor. Tüm ihtiyaçları da sağlıyoruz.”

İstanbul'daki okullar

“Göreve geldiğim zaman, yıkılması gereken tüm binaları boşalttırdım. Okulların güçlendirilmesiyle ilgili meblağ konusunda bir limitimiz yok. Hepsi bitirilsin istedik. Bu işlerin bir gün bile beklemeden başlatılması gerekiyordu. Depremden önce çalışmalarımızı hızlandırmasaydık birçok okulumuz yıkılabilirdi. 6 Şubat depreminin ardından İstanbul’daki okullarla ilgili önlemleri gözden geçirdik. İstanbul’a son 2 yılda bu anlamda 27 milyar TL ödedik. Bakanlığın ödenekle ilgili hiçbir problemi yok.''

Öğretmenler

''Deprem bölgesinde şu ana kadar 40 binin üzerinde gönüllü öğretmen sahada oldu. Anlatmakla bitiremeyeceğimiz inanılmaz işler çıkardılar. Hem COVID dönemi hem de depremde öğretmenlerimiz çok büyük fedakârlıklar yaptı.”