Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Uluslararası Göçmenler Günü etkinliği kapsamında yaptığı açıklamalar…
 "Özellikle son 20 yıl içerisinde tüm dünyada bu demografik hareketlilik en üst seviyesine çıkmış bulunmaktadır." dedi.
"Çünkü bu ülke rastgele bir ülke değildir. Bu ülke Ebul Hasan Harekani'lerin, Hazreti Mevlana'nın, Sadreddin Konevi'lerin, Hacı Bektaşi Veli'lerin, Hacı Bayramı Veli'lerin, Şeyh Şabani Veli'lerin, İbni Arabi'lerin, Gazali'lerin gönül coğrafyasına dönüştürdüğü rahmetin tecelligahıdır." diye konuştu.
"Dünyada hiçbir eğitim sisteminde bu kadar öğrenciye yer verilmemiştir. Türkiye, dünya kadar fedakarlık yaparken, diğer ülkeler, özellikle Kıta Avrupası, kalan az sayıda ailenin çocuklarının eğitime katkılarını en başarılı eğitim hikayesi olarak tüm dünyaya aktarmaktadır.

Gerçekten Türkiye bu bağlamda, tüm dünyaya örnek bir ülke olarak tarihteki misyonunu yerine getirmiştir. Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak, İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda, genel ve geçici koruma altına alınan tüm yabancıların toplumsal entegrasyonunda, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün mihmandarlığında her türlü destek veriyoruz. İşte, Göç İdaresi Başkanlığı ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) Projesi kapsamında, 1 milyon 134 bin 975 bin geçici koruma altındaki Suriyeliye erişip, onlara sosyal uyum ve yaşam kursu verdik. 2023 yılındaki hedefimiz, sadece Suriyeliler değil, 192 farklı ülkeden Türkiye'de yaşayan insanın olduğunu bilerek, Türkiye'de geçici koruma altında yaşayan tüm yabancılara SUYE kapsamında eğitim verilmesidir."