Kamudanhaber- Özel haber

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'dan Öğretmenlere destek geldi...

Bakan Yardımcısı safran;''Değerli meslektaşlarım; Hiç canınızı sıktığınıza değer mi? Biz biliyoruz ki işler biraz düzeldiğinde öğrenme kayıplarını telafi için gönüllü seferberlikler ilan edeceksiniz. Bir tek çocuğunuzun geride kalmasına gönlünüz elvermeyecek. Biz bunu biliyoruz. Sıkmayın canınızı.'' dedi.

İşte Sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama...

Değerli meslektaşlarım; Hiç canınızı sıktığınıza değer mi? Biz biliyoruz ki işler biraz düzeldiğinde öğrenme kayıplarını telafi için gönüllü seferberlikler ilan edeceksiniz. Bir tek çocuğunuzun geride kalmasına gönlünüz elvermeyecek. Biz bunu biliyoruz. Sıkmayın canınızı.

Yapacak bir iş bulamayan herkesin eğitimle ilgilenmeye başlaması önemli bir gelişme. Demek bu ağır sorumluluğu bizimle paylaşanlar var. Öyleyse şunu herkes adına söyleyelim: Öğrenme kayıplarının telafisi var, canın yok.

Bu süre içinde öğretmenlerimiz, maske, solunum cihazı, eğitim içerikleri ürettiler, Vefa gruplarına katıldılar. Tek tek bütün öğrencileriyle ve velileriyle iletişim halindeydiler. Her ricamızı yerine getirmek için çabaladılar. Bazı güzel örnekleri ben şahsen burada paylaştım.

Salgın süresince en yüksek amacımız çocuklarımızın sağlığını korumak oldu. Gözettiğimiz temel kriter de Bilim Kurulumuzun önerileri idi. Şükürler olsun okul kaynaklı bir bulaşma yada can kaybı olmadı. İşimize sorumsuzca sataşmalar olmazsa, inşallah bundan sonra da olmayacak.