28. Dönem milletvekilleri seçimlerinin sonuçlarının ardından milletvekili seçilen Bakanların durumları netleşmeye başladı.

İlk turda Cumhurbaşkanı adaylarından birinin gerekli olan yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura taşıdı. Türkiye 9 gün sonra yeniden sandık başına gitmeye hazırlanırken bir yandan da yeni Meclis'in açılış takvimi kesinleşmeye başladı.

Edinilen son bilgilere göre milletvekillerinin 29 Mayıs tarihinde yemin ederek göreve başlaması bekleniyor. Vekil seçilen hali hazırdaki kabine üyelerinin yemin etmeleri ertelendi.

Orta Doğu'daki olaylar piyasayı sarstı: Altında sert hareketlerin nedenleri açıklandı Orta Doğu'daki olaylar piyasayı sarstı: Altında sert hareketlerin nedenleri açıklandı

Konuyla ilgili bilgileri paylaşan Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, Bakanların yemin etmelerinin bir süre erteleneceğini bunun altında yatan sebebi de şu sözlerle açıkladı:

"Yeni Meclis 29 Mayıs'ta toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek. Fakat Bakanlar o gün yemin etmeyecek. Bakanların yemin etmesi demek, Bakanlıklarının sona ermesi demek olacak. Fakat 2. tur seçim sonuçları kesinleşmemiş olacağı için Kabine'siz bir durum ortaya çıkacak. Bir boşluk oluşmaması için bakanların yemin etmesi bir süre ertelenecek. Bakanlar ikinci tur sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte 1 Haziran'da yemin edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı gün yeni kabineyi açıklayacak."