6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük iki depremle yıkılan Adıyaman ve Şanlıurfa bölgedeki yoğun yağışın devam etmesi sonucu bu sefer sel afeti ile mücadele veriyor.

Şu ana kadar Adıyaman ve Şanlıurfa'da 10 vatandaş sel felaketi nedeniyle hayatını kaybetti. Sel alt geçitleri tıkadı, kontenyerları savurdu, çadır kentlerde su basması yaşandı. Vatandaşların binalarının bodrum ve zemin katları sel suyu ile doldu. Yollar balçıkla kaplandı.

Tarihi birçok unsura sahip olan Şanlıurfa'da dini önemi büyük olan Balıklıgöl selden nasibini aldı. Balıkgöl'e sel suyu ulaştı ve gölün suyu dışarı taştı. Sel suyu ile birlikte toplanan yabancı maddeler ve çamur göle doldu.

Kayıplar artmaya devam ederken Millet İttifakı cephesinden son dakika sel bölgesine gitme kararı geldi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile sel felaketinin yaşandığı Adıyaman ve Şanlıurfa il ve bağlı ilçelere birlikte geçeceklerini aktardı. Millet İttifakı belediyelerinin bölgede desteğinin devam edeceğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

“Adıyaman ve Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi nedeniyle Sayın Meral Akşener ve Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte afet bölgesine geçiyoruz. Halkımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için, Büyükşehir Belediyeleri ile koordinasyon içinde hareket edeceğiz.”