MEB, Ülke geneli ortak sınav soru ve cevaplarını yayımladı MEB, Ülke geneli ortak sınav soru ve cevaplarını yayımladı

Geçtğimiz gün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 6'lı masaya topa tutan Ağıralioğlu, açıklamaları ile gündem olmaya devam ediyor. Ağıralioğlu,  Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız olmadıklarını ancak dayatılan adaylığa karşı rahatsızlık duyduklarını açıkladı. CHP'nin HDP ziyareti ve gelişen ilişkileri de doğru bulmadığını belirten Ağıralioğlu, 6'lı masanın bu konudaki tavrını da eleştirdi.

Yaptığı açıklamalarda siyasetin gündemine oturan Yavuz Ağıralioğlu, dün akşam konuk olduğu özel bir televizyon kanalında İYİ Parti'ye karşı sergilenen 'siz olmasanız da olur' tavrının yanlış olduğunu söyledi. Partisine yapılandan rahatsız olduğunu belirten Yavuz Ağıralioğlu, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

''Bizden özür dilenmedi. Tekliflerimiz nezaketle karşılanmadı. Şunu demek zorundaydım; ahlaki üstünlüğünü kaybederek girdiğimiz yarışta daha hoşgörüsüz ve sizi tenkit edenlere saldırgansanız, milletinizin karşısına çıkıp benim böyle olduğunu bildiğim adayı bize dayatmada bulunamazsınız.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun benimle ilgili verdiği cevabı çok nazik buldum. Bu ilk defa bir naziklikti. Teklifimizin merkezinde kazanmak vardı.Söylediklerimizin ciddiye alınmadığını gördüm. Ben partimden rahatsız değilim, partime yapılanlardan rahatsızım. İYİ Parti'nin kırmızı çizgilerinin doğru anlaşılmasını isterim. Ben testi kırılmadan uyarmış oldum.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Cumhurbaşkanı adaylığı' sürecine nasıl bakıyorum? Nasıl yönetiyorsunuz? Muhalefetteki demomuz budur. Ben endişemi ifade ettim. Kurucusu olduğumuz masada bize böyle davranan, yarın güçlü olduğunda bize ne yapar endişesi duyuyorum.

Helalleşmek metaforuyla milleti sarıp sarmalarsanız İYİ Parti ile de helalleşeceksiniz. Benim itirazım partime yapılanlara, genel başkanımın maruz kaldığı muameleye.''

Canlı yayın esnasında sunucunun Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verecek misiniz? sorusuna da İYİ Parti'li Ağıralioğlu şu sözlerle yanıt verdi:

''Ben milletten duyduğumu masaya söylüyorum. Kırgın, kızgın, üzgün oy verileceği duyulsun istiyorum. Görülsün ki, İYİ Parti kırıldı. Bu emeklerin bu şekilde heba edilmesine karşı bir itirazdır.''