Törende konuşan MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

Nice ateş çemberleri yarılarak bu günlere ulaşıldı.

Bu cennet vatana leke düşürülmemiştir. Tam 6 yıl evvel Türkiye, işgal edilecekti. Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Teröristler hak ettikleri tepkiyi şiddetle cesaretle görmüşlerdir. Birlik birlik ve dayanışma ruhu FETÖ'yü durdurmuş, hesaplarını boşa çıkarmıştır. FETÖ, Türkiye'ye pusu kurmuş, tuzağa çekmiştir. Müdahale için uygun zamanı kollamışlardır. Hem ordumuza kadar sızmış, hem de devletin tüm kılcal damarlarına nüfuz etmiştir. 

15 Temmuz'dan bir yanda ibret almak bir yandan da destek almak lazım. Siyasi düşüncesi, fikri aidiyeti ne olursa olsun herkesin gayesi Türkiye'nin egemenliği olmalıdır. Devletin bekası her türlü siyasi aranjmanın önündedir. Vurgulamak isterim ki, bu kadar etrafımız kuşatılmışken, siyasi çekişmeler en çok uzak durmamız gereken mayınlı alanlardır. Türk Devleti, 15 Temmuz akşamından itibaren nasıl demokrasinin namusunu müdafaa ettiyse ülkenin istikbalini aynı şekilde müdafaa edecektir. Her vatandaş, milli devletimizi yaşatma konusunda onurlu duruşunu yaşatmalıdır. 

Aydınlık ve temiz bir milli yapıya sahip büyük bir devletiz, Cumhur ittifakıyız. Türkiye ve Türk milleti karşısında saf saf toplanıp sıralanan odaklarla kararsızlık geçirmez. Siyasi çetele tutmayız, çıkarlarımızı düşünmeyiz aksini yapanları da hoş görmeyiz. Bunu yapanlara da zillet deriz elimizin tersiyle iteriz. Ganimet avcılığı için devreye giren, sürekli gizli gündemlere yatırım yapanlara, sabır ve demokratik tavrımızla direni bunların oyunlarını bozarız. Türkiye asla zillete düşmeyecektir. Türkiye, kimsesiz ve metruk bir ülke değildir.  Türkiye'nin ihtiyacı farklılıkları kaşıyan değil birleştiren, kimlikleri tahrik eden değil millet kimliğinde buluşturan bir iradedir. 

15 Temmuz gecesi gökyüzünde kanunsuz uçak gezdirenler, onların mağdur olduğunu iddia edenler maşadır. Yıllarca din kisvesi altında üremiş, ortaya çıkmak için uygun zaman ve zemin kollamıştır. Sözde bölücünün doğumunu hızlandırmak için tembihlenmiş inancın yüz karalarıdır. TBMM'yi bombalayanlar ile Osmangazi'nin türbesini tekmeleyenler arasında en ufak bir fark yoktur. mensup olduğumuz millet asırlardan beri bağımsızlığına ve onuruna düşkün olmuştur. Rehavete kapılmayacağız, tehditlere kulak asmayacağız. Kardeşçe yaşayacağız, birbirimize saygı duyup hoşgörü ve uzlaşmayı koruyacağız. bizim bizden başka dostumuz yok, bunu asla unutmayacağız. 

İster FETÖ, ister PKK, isterse aynı karanlık yolun diğer destekçileri olsun Türk milletini yenemeyecekler. Türkiye'nin milli dava ve istiklaline bağlı kalalım. Cumhur İttifakı da bu uğurda hissesine şehadet düşse bile üzerine düşeni yapacaktır. 

Yıllardır birbirini besleyen birbirine güç aktaran ekonomik kriz, yönetim istikrarsızlığı ile demokrasimizin üzerinde gezip durmuştur. Çağrımız birliğe ve dirliğedir. Çağrımız milli birlik ve huzurlu yarınlaradır. Her insanımızı kardeş bilen herkesle omuz omuza olmaya hazırız. Bu aziz vatandan başka gidecek yerimiz yoktur. Türkiye karşıtlarının bizi mahkum etmek istedikleri dar boğaza hep beraber direnelim. Türk milleti dilerim ki sonsuzlukla buluşsun. 

Ay yıldızlı bayrak altında hep birlikte toplanalım. Türkiye'yi yaşatalım. Bu memleketin evladı, bir vatan evladı olarak sizlere diyorum, 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız.'