Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Adım adım 2023, ilçe ilçe aydınlatma temasıyla icra ettiğimiz çalışmaların etkinliği günden güne derinlik kazanmaktadır. Tıpkı vatan nöbeti tutan bir kahraman edasıyla milletimize hizmet aşkıyla dolup taşıyoruz. 2023 yılında müstesna bir demokrasi şöleni kutlanacaktır. Kısır gündemlere sıkışmıyoruz, algı operasyonlarına bakmıyoruz, siyaset cambazlarına aldanmıyoruz, sahte ve düzmece anketlere hiç takılmıyoruz.

"ALAYI BİRDEN ÜZERİMİZE GELSİN"

MHP'nin oy oranını düşük gösterenlere diyoruz ki sizler bizi yok sayacaksanız, Allah'ın izniyle bir daha çok ağırlığımızı koyacağız. Ellerinden ne geliyorsa onu yapsınlar, hangi talimatı almışlarsa durmasınlar tatbik etsinler. Alayı birden üzerimize gelsinler. Güdümlü anket şirketlerinin hepsi ayağımızın altında paspastır. Ankette doğmadık ki anketsiz ölelim. Dava ve siyasi mücadelemizi kundaklamak için ellerini ovuşturanlara Türk milleti gününü gösterecek. Cumhur başkanını seçecek o da Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. 

Bizim durmamız demek Türklüğün susması demek. Ne duracağız ne de yılacağız. 

"KEFENİ KENDİLERİ GİYECEK"

Milletimiz görsün yeter diyoruz, Allah'ımız bilsin ve takdir etsin diyoruz. MHP, önüne bakıyor ve mücadelesine odaklanıyor. Gerçek anketi yapacak olan asıl güç millettir. Hiçkimse suyu bulandırma sinsiliğine kapılmasın. Bu yolun sonu çıkmaz sokaktır. MHP'ye kefen biçenler günü geldiğinde o kefeni kendi giyecek. 

Henüz Cumhurbaşkanı adayını dahi açıklamayan Zillet İttifakı'na milletimizin yüzü dönüktür. 6'lı masaya Türk milletinin itibarı yoktur. Bu masa ihanetin ve hezimetin masasıdır. 

Değerli dava arkadaşlarım ilkeli siyaset önümüzdeki engellerin aşılmasında bir fırsattır. Aziz milletimizin maceralara kapılması asla düşünülemeyecektir. Hiçbir vatandaşımız enflasyon canavarına yenik düşmeyecektir. Bu kapsamda hükümet dikkatli ve dengeli mücadelenin içindendir.