HP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bizde palavra, yalan, hayal tacirliği yoktur. Özümüz birdir, sözümüz senettir.

İMAMOĞLU'NA TEPKİ

Bizim belediye başkanımız şehri kara kışla boğuşurken balık yemeyi aklından geçirmez. 

Biz milletimiz ne diyorsa ona bakarız. İnsanlarımızın nasıl huzur bulacağını kilitleniriz. Biz samimiyiz, içimiz bir dışımız birdir. Biz, önce ülkem ve memleketim sonra partim ve ben diyen Türkiye sevdalılarıyız. Dünya saltanatına değil millet sevdasına talibiz.

Belediye yönetimlerinin bahaneler üretmeye hakkı yoktur. Çalışacağız, çalışacağız, bir daha çalışacağız. Biz çalışmazsak çamurlaşmış zihniyetler önümüze geçecektir. Allah'ın izniyle hep birlikte çalışacağız. Hiç kuşkusuz zafer inananlarındır. 

"BUKALEMUN SİYASETÇİLERDEN OLMADIK"

Sonuna kadar Türk milletinin emrinde ve hizmetindeyiz. Doğruya doğru yanlış diyecek cesaretteyiz. Bukalemun siyasetçilerden hiç olmadık. Geçmişini unutanlar arasında yer almadık. 

Önümüzdeki mahalli idareler seçiminde hem mevcudumuzu koruyup hem de pek çok belediye başkanlığını kazanmak stratejik hedefimizdir. Bunu birlikte yapacağız. Omuz omuza mücadele edeceğiz.

Türkiye'nin ve partimizin önünde 2 yılı kapsayan 2 seçim var. Hazırlık içinde bulunmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bunlardan birincisi 2023 yılının Haziran ayında yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimidir. Diğeri de 2024 yılının Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimidir. 

"ERDOĞAN'IN AÇIK ARA SEÇİLMESİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ MÜCADELE AZMİ SERGİLEYECEĞİZ"

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı'nın ahlaki ilkelerine bağlı ve sadık kalacaktır. Bu bizim birinci stratejik hedefimizdir. 

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla güçlenmesi için insanüstü çaba gösterecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, 2023 yılının Haziran ayında TBMM'de milletvekili sayısını azami düzeye çıkarıp, Cumhur İttifakı'nın Anayasa'yı değiştirme çoğunluğuna ulaşması, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar ve açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçilmesi için olağanüstü mücadele azmi sergileyecektir. 

Milliyetçi Hareket Partisi, terörün kökünü kazıma, bölücülüğün kafasını koparma seferberliğinde her fedakarlığı seve seve yapacak, desteğini ön şartsız verecektir, milli ekonomi için üzerine düşeni yapacaktır. 

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle uyumlu, en geniş demokratik katılım sağlandığı, başkanlık sistemini kurumsallaştıran yeni bir Anayasa'nın hazırlanması konusunda çalışacak ve bu uğurda siyasi faaliyetlerini yoğunlaştıracaktır.