Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

2023 yılının ilk grup toplantısında hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sosyal medya platformlarımdan, televizyonlardan toplantımızı takip eden kardeşlerimizi hasret ve muhabbetle kucaklıyorum. Tüm İslam aleminin yeni yılını içtenlikle tebrik ediyorum.

2023 yılı Türkiye'nin 100 yıllık tecrübe yıldır. 2023 yılı Türkiye'nin kuruluşu, milli hedef ve ülkülerin yükseliş yılıdır.

Kurtuluşumuzun fikri kaynağı Türk milliyetçiliğidir. İlhamını ecdadından alarak Devletimizin kuruluş ilkelerini belirleyen lider bellidir. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Milli Mücadelenin her safhasında emeği geçen dava arkadaşları ise kahramanlar kuşağıdır. Yeminli Türk düşmanlarının nefes borusunu kesmesini bildik. Vicdanını aldırmış, onurunu uçurumdan aşağı atmışlar, vatanı nereden bilecekler.

"ÜLKEMİZ DİPLOMASİDE ALTIN BİR YIL YAŞADI"

Bu taç milli ömürlerin ilelebet taşıyacağı varoluş sebebidir. Bu yıl Türk tarihinin bir kader noktasıdır. Geride kalan 2022 lider ülke Türkiye'nin hazırlık evresi, 2023 ise devreye girme senesidir. Lider ülke Türkiye, bölgesinde ve küresel zeminde hatırı sayılan, uzak ya da yakın demeden her meseleye müdahil olabilen bir devlettir. 

Dünya genelinde kavga ve kutuplaşma dinamikleri daha da sertleşmiştir. Kafkaslardan Balkanlara, Afrika'dan Avrupa'ya mütemadiyen gelişen gerilimler 2022 yılını gölgelemiştir. İnsanlık huzura susamıştır. İnsanlık daha merhametli bir hayata uzak kalmıştır. Göçmenlerin trajedileri, ülkeler ve milletler arasında katılaşan cepheleşmeler, dünyayı abluka altına almıştır. Buna karşılık Türkiye her anlamda ortaya çıkmış, sesini çıkarmıştır. Ülkemiz bilhassa diplomaside altın bir yıl yaşamıştır. 

EYT sorunu gündemden tamamen çıkmış olacaktır. Meclis'te gereğini yapacağız. Asgari ücretin 2022 yılı Ocak ayına göre neredeyse 100'de 100 zam ile 8500 liraya çıkarılması, sosyal konut desteği, 2023'ün çok daha güzel olacağının habercisi niteliğindedir. 

"KEPAZELERİ ASLA AFFETMEYECEĞİZ"

İnanıyorum ki şeytanın bacağı kırılacak ve Türkiye prangalarından kurtulacaktır. Olanla yetinmeyen, olabilecek ne varsa hayata geçirmenin peşine düşen bir Türkiye gerçeği her geçen gün belini doğrultmaktadır. Onun bunun ağzına bakmayan ülkemizle ne kadar gurur duysak azdır. Cumhuriyetin yeni yüzyılına Türkiye'nin şeref madalyasını asacağız. Önümüzü kesmek isteyenler olacaktır. 

Kepazeleri asla affetmeyeceğiz. Siyah örtüye bürünüp yüreksizce konuşanlara, balığı tutmadan tavayı ateşe koyanlara herkes bilsin ki eyvallahımız olmaz. Bunlarla da hiç işimiz olmaz. MHP anlayana az anlamayana da çok gelir. Ahlaksızlara diyorum ki defalarca açılıp hiç tat vermiyorsunuz.

SEÇİM TARİHİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında hem 13. cumhurbaşkanını hem de TBMM'yi belirleyeceğiz. Seçimler ister zamanında yapılsın ister erkene çekilsin biz hazırız. 6'lı masayı partiyi oluşturan partilerin Nisanda yapılacak seçime tamam deyip sonrasına uzak durmaları dengesiz bir siyaset örneğidir. Meclis çatısı altında sorgulanan amaçlarıyla bir uzlaşmaya yanaşmaları son derece güçtür. 

6'LI MASAYA SERT TEPKİ

Uzaktan mı adamlar, adamlıktan mı uzaklar belli değil. Kendi aralarında uzlaşmaktan acizler. Hal böyle olunca soru işaretli anlayışlarıyla bir uzlaşma vasatına yanaşmaları son derece güçtür. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayını niye merak ediyorsunuz" diyerek kaçak dövüştüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu nasıl bir ifade sakatlığıdır. 

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışması 6'lı masada deprem oluşturmaktadır. Bir isim üzerinde fikir birliği sağlayamayan partilerin Türkiye'nin geleceğini şekillendirmeleri şüphesiz aklın ve mantığın alamayacağı bir garabettir. Kılıçdaroğlu'nun ergenler gibi "Loading" mesajı pişkinliğinin alametidir. Türk milleti notunu peşinen verdiği bir siyasetin gafilliğine kanmayacaktır. 

Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi ile dünyaya örnek teşkil etmiştir. Fakat Zillet İttifakı solmuş sararmış sayfayı açma peşindedir. 

Zillet İttifakı Türkiye'nin karşısındaki mihrak, Türkiye'nin ayağına vurulmak istenen küf zincirdir.

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle siyasi istikrar kurumsallaşmıştır. Koalisyonlar devri kapanmıştır. Zillet ittifakı bu solmuş sayfayı açmak istemektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin birinci dönemi gıpta edilecek kadar başarılıdır. Bunu göremiyorlar, görseler bile itiraf edemiyorlar. Cumhur İttifakı 85 milyon Türk vatandaşının gurur duyacağı küresel güç Türkiye'nin güvencesidir. Kılıçdaroğlu'nun rahatsızlığı bu yüzdendir. Aynı şeyleri yaparak farklı şeyler beklemek nafile bir beklentidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yönetim hayatımızda kalıcı bir soluk, güçlü bir irade kazandırmış köklü bir reform olarak milletimize mal olmuştur. 6+1 formatı masanın kuru gürültüsü tamamıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne muhalefet olarak kurulmuştur.