Kamudanhaber - Özel Haber 


Aralık ayı ortalarından itibaren soğuk hava dalgasının etkisi altına giren ülkemizde son günlerde meteoroloji ardı ardına kar alarmı vermeye başladı. Bugün itibariyle Ankara'nın bazı ilçelerinde kar yağışı görüldü. 

Peki İstanbul'a ve diğer bölgelere ne zaman kar gelecek? Barajların son durumu ne?

BARAJLAR ALARM VERİYOR !

Sonbahar mevsiminin ortalamaların altında yağış miktarında geçmesi üzerine Türkiye'deki barajların doluluk oranı son yılların en düşük seviyelerine geldi. İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Bizim baraj rezervlerimiz yağmurun geç kaldığı dönemlerde bizi idare edecek durumda. Hiç yağmur yağmayacak diye bir durum olamaz bu kıyamet senaryosu dediğimiz bir şey olur" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 7-13 Ocak 2023 tarihlerini kapsayan haftalık hava tahmin raporu da paylaşıldı. Buna göre pazar günü Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde kar yağışı bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise İç Anadolu'da kar yağışı bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN TARİH VERİLDİ !

Ankara'ya düşen yılın ilk kar yağışı sonrası gözler megakent İstanbul'a çevrilmiş durumda. Meteorolojiden verilen bilgilere göre İstanbul'a 10 Ocak günü itibariyle kar yağışının gelmesi bekleniyor. Kış döneminin ne kadar kar yağışıyla geçeceği hem vatandaşlar hem de yetkililer tarafından merak ediliyor.