YÖK'ten yeni denklik uygulaması! YKS şartı da kaldırıldı... YÖK'ten yeni denklik uygulaması! YKS şartı da kaldırıldı...

Meteoroloji genel müdürlüğü son dakika uyarısında bulunarak haftalık hava tahmin raporunu yayınladı.

Meteoroloji bu illerimiz de yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji'nin yayınlamış olduğu hava yahmin raporuna göre;  Meteoroloji'den gelen son dakika tahminlerine göre Marmara, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor ifadeleri kullanıldı.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sonuç olarak; Meteoroloji genel müdürlüğü yapmış olduğu hava tahmininde bir çok ilde hava sıcaklıklarında düşüş meydana gelecek ve bazı yerlerde karla karışık yağmur ve sis olacagı idadesinde bulunurken dogu bölgelerimizdede çiğ ve don olaylarına dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.