Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde 5 gün boyunca kuvvetli sağanak yağış beklentisi var.

Bazı illerde ise kar yağışı uyarısı yapıldı. İç Anadolu’nun doğusu, (Bolu hariç) Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Edirne, Afyonkarahisar ve Ankara çevreleri ile Konya ve Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi beklene yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize, Artvin kıyıları, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ile Diyarbakır ve Batman’ın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Erdoğan: İstanbul yarı zamanlı mesaiyle yönetilemez Erdoğan: İstanbul yarı zamanlı mesaiyle yönetilemez

Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize, Artvin kıyıları, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş ile Diyarbakır ve Batman’ın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Yağışların bazı yerlerde kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar beklentisi var ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.