Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu havanın etkisi altında olacak. Marmara, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Konya ve Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Van'ın doğu çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alacak. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yağışların Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya'nın kuzeyi, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Amasya ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere zam açıklaması! Tarih verdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere zam açıklaması! Tarih verdi...

Hava sıcaklığı ise iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacakken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genel olarak güneyli yönlerden hafif olarak esecek, ara sıra orta kuvvette olacak. Ancak, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu nedenle, bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

Yerel hava durumu uyarılarıyla birlikte, halkın ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.