Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son yaptığı değerlendirmelere göre, Türkiye'nin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Marmara, Doğu Akdeniz (Konya hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Kuzey Karadeniz'de yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu, Antalya ve Kütahya yöreleridir.

Yağışların Malatya, Iğdır, Ağrı ve Van dışında Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde genel olarak yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, kar ve sulu kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Mersin, Zonguldak, Bartın, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Amasya, Tokat ve Kastamonu kıyılarında yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

Sıcaklıkların doğu kesimlerde 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmazken, sıcaklık ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgârın genel olarak kuzey, doğu ve doğu kesimlerde ara sıra orta, Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde ise güneyden esmesi bekleniyor. kuzeyden Güney Ege kıyıları, batı ve orta Karadeniz kıyıları, güneyden doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

9 öğrenciyi taciz eden okul müdürü tutuklandı 9 öğrenciyi taciz eden okul müdürü tutuklandı

Şiddetli yağış ihtimali nedeniyle, yukarıda belirtilen bölgelerde potansiyel sel, yıldırım, yerel dolu fırtınası ve kuvvetli rüzgar uyarısı var. Bu nedenle kişilerin dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye edilmektedir.

Özellikle Güney Ege kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde kuvvetli rüzgar nedeniyle olası ulaşım kesintilerine karşı da uyarı yapıldı.