Bakan Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihinde değişiklik olacak mı? Bakan Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihinde değişiklik olacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Aşağıda belirtilen bölgelerde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

  • Marmara'nın kuzeyi (İzmir hariç)
  • Ege bölgesi (İzmir hariç)
  • Akdeniz bölgesi
  • İç Anadolu bölgesi
  • Karadeniz bölgesi (Elazığ hariç)
  • Doğu Anadolu bölgesi
  • Kilis, Gaziantep ve Adıyaman çevreleri

Bu bölgelerde yerel kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Ayrıca, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Muğla, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar olması beklenmektedir. Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı da beklenmektedir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmemekte olup, batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir.

Rüzgar, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülmektedir. Ancak Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) rüzgarlar beklenmektedir.

Yapılan uyarılara göre, İç Ege ve Akdeniz bölgeleri ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar olabileceği için ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ayrıca, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı da dikkatli olunmalıdır.