Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in batısı, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Sivas ve Karaman hariç), Batı Karadeniz'in batısı ile Balıkesir çevreleri ve Karaman'ın batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla etkilenecek. İç Ege, Kırıkkale, Ankara'nın güneyi ile Balıkesir, Bursa ve Bilecik illerinin güney kesimlerinde ise yerel olarak şiddetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Buna ek olarak, bazı bölgelerde yoğun yağışlar meydana gelecek.

İç Ege bölgesi (İzmir’in iç ve kuzeyi, Manisa, Aydın, Kütahya, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Muğla’nın iç kesimleri), Kırıkkale çevreleri, Ankara'nın güneyi ile Balıkesir, Bursa ve Bilecik illerinin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde şiddetli yağışlarla birlikte gök gürültüsü ve sağanak yağışlar görülebilir.

Gram altından tarihi rekor! İslam Memiş’ten 3000-3500 öngörüsü.. Gram altından tarihi rekor! İslam Memiş’ten 3000-3500 öngörüsü..

Diğer yandan, Marmara'nın doğusu, Ege bölgesi, Batı Akdeniz'in batısı, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Sivas ve Karaman hariç), Batı Karadeniz'in batısı ile Balıkesir çevreleri ve Karaman'ın batısı da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında olacak.

Halkın ve yetkililerin ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Seyahat edecek kişilerin yol ve trafik koşullarını takip etmeleri önemlidir.