Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava çok bulutlu ve aralıklı yağışlı olacak. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara'nın güneyinin 1000 metre üzeri kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar beklenmektedir. Özellikle Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz ile İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar, Bursa'nın 1000 metre üzeri kesimlerinde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyredeceği tahmin edilmektedir.

Rüzgarlar genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde rüzgarın kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edilmektedir.

Kuş Gribi Yumurta Fiyatlarına Yansıdı! Kuş Gribi Yumurta Fiyatlarına Yansıdı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlar ve rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek ulaşım aksamaları, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.