Türkiye genelinde 5 günlük hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, yurdun çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, İç Ege, (Antalya hariç) Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yağışlar beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Meteoroloji uzmanlarından peş peşe hava tahmin yorumları yapılıyor.

Uzman isimler tarafından da il il uyarılarda bulunuluyor.

HAVA KAÇ DERECE? TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU
 

Hava sıcaklıkları, kıyı kesimleri ve yurdun doğusunda mevsim normalleri seviyesinde iken, iç kesimlerde 2-4 derece daha soğuk olacak. Rüzgar, batı, iç ve kuzey kesimlerinde kuzey, kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esecek.

Yağışların Hatay, K.Maraş, Osmaniye, G.Antep, Kilis, Ş.Urfa, Adıyaman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yoğun olması beklenirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Aynı şekilde, Akdeniz Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli rüzgarların esmesi de uyarıya sebep olabilir.

1 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-001-3

Sonuç olarak; Şubat ayının başlagıcında tüm yurtta kar yağışı ve yağmur yağışları başladı. Vatandaşlarda oluşan kuraklık endişesi bir nebze de olsa rahatlatmış durumda. Kar yağışının şiddetini artırarak devam etmesi bekleniyor...