Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporuyla bir çok ile kar yağışı ve fırtına konusunda uyarılarda bulundu. Meteoroloji bugün  İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Kocaeli, Sakarya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle bir çok ilde okullar tatil edildi. İşte detaylar...

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere dayanarak, ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağını, ancak Konya ve Karaman hariç, İç Anadolu, Karadeniz, Malatya hariç Doğu Anadolu, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağışlı geçeceğini bildiriyor.

642502fdc9de3d3b38f9a27e

Ayrıca, Elazığ, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor. Bu yağışlar nedeniyle birçok kentte eğitime kar engeli yaşanacağı belirtiliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

Bu durumda, yağışlı bölgelerde sürücülerin trafiği yavaşlatması, trafikteki diğer sürücülere karşı dikkatli olması ve güvenli bir mesafe bırakması önemlidir. Ayrıca, çığ tehlikesi olan bölgelerde yaşayanlar, yetkililerin uyarılarını dikkate almalı ve gerekli tedbirleri almalıdır. Yağış nedeniyle eğitime ara verilen okulların velileri, çocuklarının güvenliği için gerekli tedbirleri almalıdır.

İşte 30 Mart perşembe günü okulların tatil edildiği iller...

Nevşehir,Ordu, Gümüşhane,Sivas,Yozgat,Bayburt,Samsun,Muş,Erzincan,Giresun, illerimizde okullar tatil edildi.