Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in çevre kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Deniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Sinop, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri yağışlı olacak.

Yağışların Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bilecik, Kütahya çevrelerinde genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde, sulu kar ve kar şeklinde olması bekleniyor. , ve Afyonkarahisar. Yağışların Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Antalya'nın doğu ilçelerinde çok şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Mardin ve yoğun. Doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınması bekleniyor.

18 İL İÇİN SARI VE TURUNCU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Adıyaman, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Çanakkale, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Mersin, İzmir, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Tunceli, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.