Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yaptığı son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağını bildirdi. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Antalya'nın iç ve yüksek kesimleri ile Çankırı, Kırıkkale, Van ve Bitlis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve Bayburt'un doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Bilim ve Sanat Merkezleri İçin Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı! Bİreysel Değerlendirme Süreci Başladı Bilim ve Sanat Merkezleri İçin Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı! Bİreysel Değerlendirme Süreci Başladı

MGM'nin raporunda, hava sıcaklıklarının batı bölgelerinde mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer bölgelerde ise 2-4 derece azalacağı öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.