Meteoroloji tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre,  yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu havanın geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri ile Diyarbakır çevrelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde özellikle öğle saatlerinden sonra yerel olarak şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın İç Ege, İç Batı Akdeniz, Orta Anadolu ve Batı Karadeniz'in İç kesimlerinde genel olarak güneyli, hafif ve orta kuvvette (40-60 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI

Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı

Şiddetli ve ani yağışlar özellikle Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevresinde ani sel, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgara neden olabileceğinden dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarı yapıldı.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgarın İç Ege, İç Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in İç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, olası olumsuz etkilerden korunmak için dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması tavsiye edildi.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde yoğun kar yağışı olan yüksek eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması ve tedbir alınması açıklamasında bulunuldu.