Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari illerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yarın öğle saatlerinden itibaren ise Ankara'nın kuzey ve doğusu ile Çankırı, Kırıkkale, Bolu, Kastamonu ve Çorum illerinde aralıklı ve yerel kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu durumda, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşıyor. Vatandaşların güvenliklerini sağlamak ve olası risklere karşı tedbirli olmak adına, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını dikkate almaları gerekmektedir.

Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi: Sarayla müzakere edilmez… Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi: Sarayla müzakere edilmez…

Özellikle etkilenen bölgelerde yaşayan kişilerin yağışlara karşı tedbirli olmaları, su birikintilerinden uzak durmaları ve ani sel oluşumu durumunda güvenli bölgelere geçmeleri önemlidir. Ayrıca, açık alanlarda bulunanların da gök gürültüsü ve şiddetli yağışlar sırasında korunaklı yerlere geçmeleri önerildi.