Meteoroloji genel müdürlüğünün yapmış olduğu son değerlendirmeye göre, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olması beklenen kuzey Ege kıyıları, Edirne, Mardin, Batman ve Çanakkale'nin batı ilçeleri dışında ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava gösteriyor. Batı Akdeniz, Denizli ve Tunceli bölgelerinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı beklenirken, rüzgarın İç Anadolu'nun güneyinde güneydoğu, Marmara'nın güneyinde kuzeydoğudan 40-70 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Sıcaklıkların yurdun güney ve iç kesimlerinde 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Batı Akdeniz, Denizli ve Tunceli bölgeleri için sel, yıldırım, ulaşım aksamaları ve kuvvetli rüzgarlar gibi potansiyel riskler içeren kuvvetli yağış uyarıları da dahil olmak üzere ülkenin farklı bölgeleri için çeşitli hava durumu uyarıları bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz bölgeleri için toz taşıma uyarıları, İç Anadolu'nun doğusu ve Marmara'nın güneyi için çatı hasarı ve ulaşım aksamaları gibi potansiyel riskler taşıyan kuvvetli rüzgar uyarıları yapıldı.

DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti! DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti!

Antalya için turuncu uyarı ve Burdur, Mersin ve Isparta için sarı uyarı dahil olmak üzere belirli iller için renk kodlu uyarılar da vardır. Ayrıca Cumartesi sabahı Batı Akdeniz'in doğu kesiminde (Manavgat-Alanya) rüzgar hızı 50-75 km/sa olan kısa süreli ve aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtına bekleniyor.