Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu dışında yağış beklenmediği ve parçalı bulutlu bir hava öngörüldüğü belirtildi.

Macit, yaptığı açıklamada, yarın için ülkenin büyük bölümünde yağış beklendiğini, özellikle İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kahramanmaraş, Malatya çevreleri ve İç Anadolu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiğini ifade etti. Vatandaşlardan sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

13 Mayıs Cumartesi günü yağışlı havanın iç kesimlerde devam edeceğini ve daha sonra ülkeden uzaklaşacağını söyleyen Macit, Pazar günü ise Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu dışında yağış beklentisi olmadığını belirtti. Diğer bölgelerde genellikle parçalı bulutlu bir hava öngörüldüğünü ifade etti.

Hava sıcaklıklarına değinen Macit, Pazar gününe kadar sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini ve Pazar gününden itibaren artacağını söyledi. Salı gününden itibaren ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacağını belirtti. İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava ve 21 derece, Ankara'da parçalı bulutlu bir hava ve 23 derece, İzmir'de az bulutlu bir hava ve 24 derece civarında sıcaklıklar beklediklerini ifade etti.

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yeni dönem Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yeni dönem

Deprem bölgesi olarak nitelendirilen bölgeler için ise Pazar günü yağış beklentisi olmadığını ve hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti. Büyük bir ihtimalle bu bölgelerde 20 derecelerin üzerinde sıcaklıkların görüleceğini söyledi.