Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamalar doğrultusunda Şubat ayının gelişiyle birlikte uzun süredir beklenen karlı havanın kendisini hissettirmesi bekleniyor.  61 il için kar yağışı alarmı verildi. 

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklarının etkisi ve beklenen yağışların olmaması nedeniyle ülke genelinde son yılların en kurak kış mevsimi yaşanırken küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi faktörler de son yıllardaki kuraklık problemine zemin hazırlıyor. 

Hal böyleyken; Meteroloji Genel Müdürlüğü beklenen yağışlı hava dalgasının ülkenin doğu kesimlerlerinden başlayarak tüm yurtta etkili olacağını bildirdi. Özellikle  Doğu Anadolu,Doğu Karadeniz ve Orta Karadeniz çevreleri yağış alırken, yağışların kıyı kesimlerde yağmur,iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara bölgesinde ise bu gece itibariyle kat yağışı görülecek. 

Akdeniz bölgesinde de Şubat ayının ilk haftası itibariyle şiddetli yağış beklenirken uzmanlar su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. 

Meteoroloji raporlarına göre ;yoğunlukla İç Anadolu bölgesi olmak üzere 61 il için kar yağışı uyarısı verildi. Bu iller;İstanbul Kocaeli ,Sakarya ,Yalova,Aksaray ,Ağrı,Afyon ,Amasya ,Artvin ,Ardahan ,Ankara ,Batman ,Bingöl ,Bayburt,Bitlis ,Bolu ,Burdur,Çorum ,Çankırı,Elazığ,Erzurum ,Eskişehir, Erzincan ,Gümüşhane ,Iğdır ,Hakkari ,Isparta ,Kars ,Karabük ,Karaman ,Kastamonu ,Kırşehir ,Kayseri ,Kırıkkale , Konya ,Kütahya ,Muş,Malatya ,Nevşehir ,Sivas,Niğde , Tunceli, Tokat ,Van ,Yozgat. 


Ayrıca yağışlarla birlikte sıcaklılarında mevsim normallerine düşmesi bekleniyor.