Son olarak Fenerbahçe'de forma giyen Mesut Özil, sarı lacivertlilerle yollarını ayırmasının ardından yeni takımını buldu.

Mesut Özil, Süper Lig ekiplerinden Başakşehir ile anlaşmaya vardı.

Resmi imzaların, 14 Temmuz Perşembe günü atılması bekleniyor. (AA)

Fenerbahçe'den ayrılık açıklaması
Fenerbahçe Kulübü, deneyimli futbolcu Mesut Özil ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz ile Mesut Özil arasındaki sözleşmenin, karşılıklı anlaşılarak sona erdirilmesi konusunda mutabakata varılmıştır. Mesut Özil'e kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Başakşehir'den paylaşım
Başakşehir sosyal medya hesaplarından Göksel Gümüşdağ'ın 22 Aralık 2018'de Alman Bild Gazetesi'ne yaptığı; "Bir gün yollarımız Başkaşehir'de kesişecek." açıklamasını paylaştı.

22 Aralık 2018'de ne olmuştu?
O dönem Arsenal'in kadrosunda düşünmediği Mesut Özil için Bild sürpriz bir iddia ortaya atarak Başakşehir'in yıldız futbolcuyu Transfer etmek istediğini belirtmişti.

Kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ da konuyla ilgili Bild'e bir açıklama yapmış ve "Umarım bir gün yolumuz kesişir. Gelmek isterse onu alabilmek için elimizden gelen her şeyi yaparız." ifadelerini kullanmıştı.

Mesut Özil'in menajeri ayrılık iddialarını yalanlamıştı
Fenerbahçe ve Mesut Özil arasında yeni bir sürecin başladığını belirten Söğüt, "Yeni bir sürece girdik. Fenerbahçe ile görüşmeler devam etmektedir. Şu an Mesut halen daha Fenerbahçe'nin futbolcusu. Hiçbir şekilde bir şey feshedilmiş değildir. Belirli bir aşamaya geldiği zaman Fenerbahçe Futbol Kulübü açıklamayı yapacaktır. Bu bizim haddimize değil. Mesut Özil Fenerbahçe'nin resmi futbolcusu bugün. Gerektiği zaman, geldiği zaman Fenerbahçe'nin resmi sitelerinden gereken açıklamaları yönetimden alacağız. Bizim tarafımızdan açıklanacak bir şey değil" demişti.

Fenerbahçe ile yollar ayrıldı?
"Fenerbahçe ile Mesut Özil'in yolları ayrıldı" yönünde dün medyaya yansıyan bazı haberlerin hatırlatılmasına ilişkin olarak Erkut Söğüt şunları söylemişti:

"ABD'den bu iş için geldim. Benim için önemli olan tabii ki müvekkilim. Böyle günler bizim için önemli. Dünkü haberleri ben de gördüm. Yine bir örnek mesela. Tam bir  bilgi olmayan, yetersiz bir bilgi olan ama hem Mesut'a hem kulübe zarar vermek isteyen birinin haber sızdırdığını görüyoruz. Her zaman görüyoruz. Belki bu kişiyi bir gün hep beraber bulacağız.

"Bizim için yeni bir süreç başlamıştır"
"Yeni bir sürece girdik. Bizim için yeni bir süreç başlamıştır. Fenerbahçe ile görüşmeler devam etmektedir. Şu an Mesut halen daha Fenerbahçe'nin futbolcusu. Hiçbir şekilde bir şey feshedilmiş değildir. Belirli bir aşamaya geldiği zaman Fenerbahçe Futbol Kulübü açıklamayı yapacaktır. Bu bizim haddimize değil. Mesut Özil Fenerbahçe'nin resmi futbolcusu bugün. Gerektiği zaman, geldiği zaman Fenerbahçe'nin resmi sitelerinden gereken açıklamaları yönetimden alacağız. Bizim tarafımızdan açıklanacak bir şey değil."

"Transfer dönemi devam ediyor"
"Süreç ne zaman netleşir" şeklindeki soruya ise Söğüt, "Size bilgi veremeyeceğim açıkçası. Size ne söylesem yalan olur. Bu bir süreçtir. Birkaç gün olabilir birkaç hafta olabilir. Transfer dönemi devam ediyor. Ağustosun sonuna eylülün ilk haftasına kadar açık olan bir süreç. O yüzden beklemek ve süreci takip etmek en doğrusu" şeklinde yanıt vermişti.

"Hem yurt içi hem yurt dışı imkanlar değerlendirilecek"
Mesut Özil'in geleceği hakkında ise Erkut Söğüt dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Mesut gibi futbolculara daima ilgi var, hem yurt içinden hem yurt dışından bugün itibariyle. Ama halen Fenerbahçe'nin futbolcusu. Eğer bir gün Fenerbahçe'nin futbolcusu olmazsa hem yurt içi hem yurt dışı imkanlar değerlendirilecek. Mesut Özil bir dünya markası. Dünyanın her yerinde takipçisi olan, her yerinde ilgiyle karşılanan bir futbolcu. Tabii ki buna karşılık Mesut'a Amerika'dan tutun Asya'ya kadar Orta Doğu'dan; her yerden bir ilgi var. Mesut'u futbolcu olarak kadrolarına katmak için. Ama o sürece daha girmedik. O sürece girersek kulüplerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Neticede kararı veren Mesut. Fenerbahçe'ye gelme kararını da veren kendisiydi. Bundan sonraki süreçte de en doğru kararı vereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Mesut için aslolan Fenerbahçe'dir"
Menajer Erkut Söğüt, Mesut Özil'in bir kırgınlığı ya da pişmanlığı olup olmadığıyla ilgili soruya ise "Öyle bir şeyi zannetmiyorum. Çünkü Mesut Özil bir Fenerbahçe hayranı. Bunu bazı insanlar görmüyorsa da Mesut her zaman yaşadı. Mesut ile 10 yıldır çalışıyorum, biz 10 sene önce Fenerbahçe'nin maçlarını seyrediyorduk. Mesut öyle bir Fenerbahçeli. O yüzden bir pişmanlık olamaz. Mesut Fenerbahçe arması için oynadı. Ben futbolcu tarafından bakıyorum. Spekülasyon yapmak doğru bir şey değildir. Mesut için aslolan Fenerbahçe'dir. Eminim kulübü yöneten insanlar için de aynısı geçerlidir" dedi.

Başakşehir iddiasına yanıt
Mesut Özil'in Medipol Başakşehir'e transfer olacağına yönelik iddialar hakkında da konuşan Söğüt, "Mesut ile ilgili birçok kulüple ilgili haber çıktı. ABD'de haber çıktı ve orada da bir kulübe gitme ihtimali olduğu belirtildi. Değişik ülkelerden değişik kulüplerden ilgi olabilir. Mesut, halen Fenerbahçe futbolcusudur. Fenerbahçe futbolcusu olduğu müddetçe de herhangi bir kulüple resmi olarak görüşme yapmam mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.