Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur Sen Genel Kurulu'na katıldı ve açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada çalışma süresinin 7, hatta 6'ya kadar çekilebileceği mesajını verdi.  İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada Türkiye'de mesai saatlerinin düşeceğini söyledi.

THY'nin eski Başmüfettişi Bilal Yıldız, THY yöneticilerinin son maaşlarını duyurdu THY'nin eski Başmüfettişi Bilal Yıldız, THY yöneticilerinin son maaşlarını duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada işçilerin çalışma sürelerinin düzenleneceğini, daha düşük çalışma saatleri için çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada çalışma süresinin 7, hatta 6'ya kadar çekilebileceği mesajını verdi.

ÇALIŞMA SÜRELERİ DÜŞÜRÜLEBİLİR

Açıklamasının devamında Bakan Bilgin, çalışma sürelerinin düşürüleceği, bunun üzerinde çalışmaların yapıldığını söyleyerek, "Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız. İngiltere'de bir pilot çalışma yapıldı ve 6 saat uygulamasına geçildi. 6 saatten sonra bunun da yetersiz olduğu için 5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın pek çok yerinde başta akademisyenler olmak üzere bu çalışmalar yapılıyor" dedi.

MESAİ SAATLERİ 6'YA MI DÜŞECEK?

Bakan Bilgin, İngiltere'de çalışma saatinin 6'ya düşürüldüğünü, hatta 5'e çekilmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu açıklamaya bakacak olursak Türkiye'de de 6 olmasa da mesai saatinin 7'ye çekilmesi bekleniyor.