Merkez Bankası'nın faiz artırımına gideceği beklentisi, konut fiyatlarında düşüşe neden oldu. Özellikle İstanbul Beşiktaş ilçesindeki daire fiyatları yaklaşık %20 oranında geriledi. Emlakçılar, faiz artışının devam etmesi halinde konut fiyatlarındaki düşüşün Türkiye genelinde de yaşanabileceğini belirtildi.
 

Emlakçı Şerafettin Başaran, faiz beklentisinin konut fiyatlarında düşüşe yol açtığını ve şu anda konut fiyatlarında %20'lik bir gerileme olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, faiz artırımının devam etmesi durumunda bu düşüşün Türkiye genelinde yayılacağını düşündüğünü belirtiyor. Şu anda konuta olan talebin çok az olduğunu ve faizlerin yükselmesinin talebi daha da azaltacağını ifade ediyor. Emlakçılar son 2 aydır daire satışı yapamadıklarını ve piyasada durgunluk yaşandığını söyledi.

İsmarlanan İçkiyi İçti, Dehşeti Yaşadı: Müdürden Garsona İstismar İsmarlanan İçkiyi İçti, Dehşeti Yaşadı: Müdürden Garsona İstismar

Özetlemek gerekirse, Merkez Bankası'nın faiz artırımı beklentisi, konut fiyatlarında düşüşe neden olmuş durumda. Ancak bu düşüş şu anda sadece Beşiktaş ilçesinde görülmüş olsa da, faiz artışının devam etmesiyle birlikte konut fiyatlarındaki düşüşün Türkiye genelinde yaygınlaşması bekleniyor.