Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre piyasanın beklentileri açıklandı. Anket sonuçlarına göre tüketici enflasyonu, faiz oranları, büyüme ve döviz kuru hakkındaki beklentiler ay sonu ve yılsonu bazında şekillendi.

TCMB'nin yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, piyasanın beklentileri enflasyon, faiz, büyüme ve döviz kuru konularında netleşti. Anket sonuçları aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

Katılımcıların 12 ay sonrası tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 31,02 iken, bu anket döneminde yüzde 29,84 olarak belirlendi. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise sırasıyla yüzde 17,54 ve yüzde 17,74 olarak gerçekleşti.

Cari yılsonu tüketici enflasyonu beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,77 iken, bu anket döneminde yüzde 37,17 olarak kaydedildi.

İslam Memiş'ten altın için 'Risk' açıklaması: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak İslam Memiş'ten altın için 'Risk' açıklaması: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8,73 iken, bu anket döneminde yüzde 9,21 olarak belirlendi. TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı beklentisi ise yüzde 8,50 olarak sabit kaldı.

Cari yılsonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 23,15 TL iken, bu anket döneminde 23,09 TL olarak belirlendi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 24,08 TL iken, bu anket döneminde 24,61 TL olarak gerçekleşti.

GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,5 iken, bu anket döneminde yüzde 3,7 olarak kaydedildi. 2024 yılı GSYH büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 4,4 iken, bu anket döneminde yüzde 4,6 olarak gerçek