Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminini değiştirmeyerek %22,3'te tuttu. Yılın ikinci enflasyon raporunun sunumu sırasında tahminini açıklayan Banka Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bankanın 2023 ve 2024 yıl sonu enflasyon tahminlerini sırasıyla %22,3 ve %8,8 olarak koruduğunu belirtti.

Enflasyondaki küresel yükselişin ve finansal koşullardaki sıkılaşmanın gelişmiş ülke finansal sistemi üzerindeki riskleri artırdığına dikkat çeken Kavcıoğlu, küresel çekirdek enflasyondaki düşüşün beklenenden daha yavaş gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

İslam Memiş'ten altın için 'Risk' açıklaması: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak İslam Memiş'ten altın için 'Risk' açıklaması: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Türk bankacılık sektörünün, bankanın kapsamlı stratejisinin de desteğiyle güvenli görünümünü koruduğunu belirtti. Kavcioğlu, ülkenin sanayi üretimindeki artışın da altını çizdi, Bu, gelişmekte olan ülkeler ortalamasının yaklaşık üç katıdır. 2023'ün geri kalanında ülkenin ticaret dengesinde iyileşme olacağını ve cari dengenin korunacağını öngördü.