Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gündeme gelen seçim erteleme tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, son noktayı koydu. Seçim tarihi için ibrenin 14 Mayıs'ı göstermesinin ardından gözler, Millet İttifakı'na çevrildi. İttifakın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusu her geçen gün farklı senaryoların ortaya çıkmasına sebep olsa da Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı son zamanlarda sık sık dile getiriliyor.

İYİ Parti'li Kurmaylar tarafından Meral Akşener'in sürecin en başından bu yana aklındaki ismin ABB Başkanı Mansur Yavaş olmasının sebebinin partinin 'kazanacak aday' vurgusu ile pekiştiğinin açıklanmasının üzerine yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu. 

Bugün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Millet İttifakı Liderler Zirvesi'nde adayın belirlenmesi beklenirken, Merdan Yanardağ'dan İYİ Parti liderine çok konuşulacak sözler geldi.

 Millet İttifakı'nın Meral Akşener yüzünden seçimi kaybedeceğini belirten Yanardağ, Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkacağını söyledi:

''Meral Akşener'in AK Parti iktidarına 5 yıl daha hediye etmek üzere olduğunu düşünüyorum. Eğer Erdoğan seçimi bir kez daha kazanacaksa sorumluluğu İyi Parti, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ta olacaktır. Bugün bakıyorsunuz Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş iki ayrı televizyonda. İmamoğlu aday olmayacağını belirtmedi. Yavaş belirtse de son birkaç gündür aday olabileceğine dair sinyaller verdi. Tuhaf bir eşikteyiz.

2024 Mart Ayında Ekonomik Güven Endeksi Yükseldi: İyimserlik Sinyali 2024 Mart Ayında Ekonomik Güven Endeksi Yükseldi: İyimserlik Sinyali

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz edecek gibi duruyor. Ortada Kemal Kılıçdaroğlu’nu siyasetten silme operasyonu var. ''