13'üncüsü geçtiğimiz gün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçelekleştirilen Millet İttifakı Liderler Zirvesi'nin yankıları gündemi sallamaya devam ediyor. Millet İttifakının adayının belirlenmesi beklenildiği toplantıda yaşananlar, sürece altılı olarak başlayan masanın beşli parti olarak devam edilmesine neden oldu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının partisi tarafından kabul görmediğini belirttiği konuşmasında, diğer partilerin siyasi iradelerini yansıtmayan tutumlar sergilediğini söyledi. 

Dün basın açıklaması gerçekleştiren İYİ Parti lideri Akşener; milletin ortak iyiliği için iyi niyetle oturdukları Altılı Masa'nın artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıktığını, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğüne yönelik sözlerine tepki geldi.

Altılı Masa üye partilerinden DEVA Partisi'nden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bugüne kadar hiçbir siyasi partinin, politik duruşunun ve parti tabanlarının kabul etmeyeceği bir tutuma zorlanmadığı belirtildi. 

Nezaketi ve hakikati yansıtmayan ve sağduyuya dayanmayan, itham edici açıklamaların da doğru olmadığı yapılan açıklamada vurgulandı.

DEVA Partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi:

2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar 2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar