İYİ Parti liderinin Altılı Masa üyeliğini paylaştığı CHP'ye yüklenmesi siyasetin gündemini sallarken, Akşener'in sözlerine CHP'den yanıt geldi.

2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde YSK üyelerine 'alenen hakaret'ettiği'' gerekçesi ile hakkında açılan davadan 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için gerçekleştirilen 'Saraçhane Buluşması' gündemi sallamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararın açıklandığı gün Almanya'da olması sebebiyle Meral Akşener'in ön plana çıktığı şeklindeki yorumlar İYİ Parti liderini çileden çıkardı.

Saraçhane'deki buluşmada CHP liderinin Kurmaylarını eleştiren İYİ Parti Başkanı, yine olay olacak sözler kullandı:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun Almanya'ya gitmesinde bir problem yok. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan o muhteremler, benim yanımdaki arkadaşları ya da onlar yoksa beni ararlardı yukarı çıktığımda. Hani Sayın Hande Fırat ile Sayın Erdoğan 15 Temmuz'da yapmıştı ya, benim telefonumdan o düzenek kurulurdu, arardı beni sayın Kılıçdaroğlu, ben de onu halka gösterirdim. Bunu akıl eder kurmay zekâ. Sonuç, beceremediniz. Sonra ne oldu? 'Terbiyesiz, fırsatçı, saygısız, iç işlerine karışıyor.'

İlgili sözler CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a soruldu. Öztrak, "Millet İttifakı'nın sözcülerinin Millet İttifakı'nın Genel Başkanlarının sözlerini yorumlamak ya da onlara cevap vermek gibi bir usulü yok." yanıtını verdi.

Ayrıca Meral Akşener, Geçtiğimiz Eylül ayında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nn Hande Fırat'a verdiği demeci tekrar hedefine aldı. İYİ Parti lideri, Bülent Kuşoğlu'nun “Kemal Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır.'' sözlerine masayı oluşturan dinamiklerde bu tarz bir konunun yer almadığını, bu sözlerin birer saçmalık olduğunu belirtti: 

''CHP'de Sayın Bülent Kuşoğlu'nun Sayın Hande Fırat'a verdiği bir beyanat var. Bu masa Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulduğunu betimleyen ve onun adaylığı olmadığı takdirde de masanın dağılacağını söyleyen bir şey ve bir tekzip görmedi bu. Bize söylenen o değil. Bunların hepsi saçmalık, ahmaklık, sonuç geri zekalılık"